Manlyvale Beach House - JDA Studio Architects
20163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20163,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

ABOUT THIS PROJECT

MANLYVALE BEACH HOUSE

Originally a dark and closed-in bungalow, this detached property has was transformed into an open, light-filled beach-style house with a first-floor addition and a complete interior overhaul. The owners, a family of five, bought the single-storey 1980s bungalow a few years ago, knowing it would take plenty of time and work to create a practical and welcoming home for their expanding family. However, the close proximity to Sydney’s Northern Beaches was enough to make them rise to the challenge.

The main priority for the owners was to open up the house, fill it with light, and create a functional home for their busy family. The first-floor addition now houses four bedrooms and two bathrooms, including a luxurious parents’ retreat with a walk-in wardrobe and balcony. Meanwhile downstairs, walls were removed and the layout reconfigured to create a large eat-in kitchen and living space that flows seamlessly into the back garden.

 

Photography by Simon Whitbread